![]() |
Etli Kırmızı Biber Konservesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Kırmızı Biber Konservesibiber konservesi - konserve yapılışı - kırmızı biber konservesiOlgun, pörsümemiş, sağlam kırmızı biberler alınarak iyice yıkanır ![]() Sapları ayıklanarak ikiye bölünür, iç çekirdekleri tamamen temizlenir ![]() Birkaç dakika kaynar suda haşlanan biberler süzülerek alınır ![]() İsteğe göre kabuklu veya kabukları soyularak kavanozlara sıkıca doldurulur ![]() Uygun olarak hazırlanmış salamura suyu, kaynar olarak, biberlerin üzerine örtecek şekilde konur ve pancar sürelere uyularak konserve edilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Etli Kırmızı Biber Konservesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Kırmızı Biber Konservesisirkeli haşlama biber konservesi - sirkeli biber turşusuBiberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır ![]() Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir ![]() ![]() ![]() Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir ![]() Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür ![]() Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|