ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kırmızı Biber Konservesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192552)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:32 AM

Etli Kırmızı Biber Konservesi
 
biber konservesi - konserve yapılışı - kırmızı biber konservesiOlgun, pörsümemiş, sağlam kırmızı biberler alınarak iyice yıkanır.


Sapları ayıklanarak ikiye bölünür, iç çekirdekleri tamamen temizlenir.


Birkaç dakika kaynar suda haşlanan biberler süzülerek alınır.


İsteğe göre kabuklu veya kabukları soyularak kavanozlara sıkıca doldurulur.


Uygun olarak hazırlanmış salamura suyu, kaynar olarak, biberlerin üzerine örtecek şekilde konur ve pancar sürelere uyularak konserve edilir.



alıntı

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:32 AM

Etli Kırmızı Biber Konservesi
 
sirkeli haşlama biber konservesi - sirkeli biber turşusuBiberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır.


Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir. Böylece 24 saat bırakılır. Bu süre içinde biberlerin acı suyu çıkar.


Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir.


Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür.


Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır. Turşu, yenecek duruma gelmiştir. Gerektikçe ve azar azar alınarak sofraya çıkarılır.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.