Turşunun Büyüsü |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşunun BüyüsüTurşunun Büyüsü tarifi - Turşunun Büyüsü yapılışı - Turşunun Büyüsü malzemleri Malzemeler havuç lahana sivri biber domates salatalık patlıcan dolmalık biber %4 kaya tuzu üzüm sirkesi su YAPILIŞI patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur havuç , lahana , salatalık , sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranıriç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanıroyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilirüzerine kaya tuzu , su ve sirke karıtırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir eğer azda olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin |
|