ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turşunun Büyüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192547)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:33 AM

Turşunun Büyüsü
 
Turşunun Büyüsü tarifi - Turşunun Büyüsü yapılışı - Turşunun Büyüsü malzemleri

Malzemeler

havuç

lahana

sivri biber

domates

salatalık

patlıcan

dolmalık biber

%4 kaya tuzu

üzüm sirkesi

su

YAPILIŞI

patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. havuç , lahana , salatalık , sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır.iç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır.oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir.üzerine kaya tuzu , su ve sirke karıtırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. eğer azda olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.