Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, domates, turşusu

Biber Ve Domates Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Ve Domates Turşusu



biber turşusu nasıl yapılır - sivri biber turşusu - domates turşusu - yeşil sivri biber ve domates turşusu tarifiMalzemeler:


1 kg yeşil sivri biber

2 kg domates

2-3 Baş sarmısak

1 Adet kereviz

Yeteri kadar sirke ve tuz


Yapılışı:


Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce iyice yıkayın

Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla delin

Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarına bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere dizin

Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyun

Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyun

Her bir litre sirke için 10 gr(1 tatlı kaşığı) kadar da tuz ilave etmeyi unutmayın

Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatın

Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletin

Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir ve ikrama hazırdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.