![]() |
Biber Ve Domates Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biber Ve Domates Turşusubiber turşusu nasıl yapılır - sivri biber turşusu - domates turşusu - yeşil sivri biber ve domates turşusu tarifiMalzemeler: 1 kg yeşil sivri biber 2 kg domates 2-3 Baş sarmısak 1 Adet kereviz Yeteri kadar sirke ve tuz Yapılışı: Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce iyice yıkayın ![]() Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla delin ![]() Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarına bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere dizin ![]() Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyun ![]() Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyun ![]() Her bir litre sirke için 10 gr(1 tatlı kaşığı) kadar da tuz ilave etmeyi unutmayın ![]() Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatın ![]() Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletin ![]() Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir ve ikrama hazırdır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|