ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biber Ve Domates Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192524)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:37 AM

Biber Ve Domates Turşusu
 
biber turşusu nasıl yapılır - sivri biber turşusu - domates turşusu - yeşil sivri biber ve domates turşusu tarifiMalzemeler:


1 kg yeşil sivri biber

2 kg domates

2-3 Baş sarmısak

1 Adet kereviz

Yeteri kadar sirke ve tuz


Yapılışı:


Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce iyice yıkayın.

Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla delin.

Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarına bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere dizin.

Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyun.

Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyun.

Her bir litre sirke için 10 gr(1 tatlı kaşığı) kadar da tuz ilave etmeyi unutmayın.

Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatın.

Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletin.

Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir ve ikrama hazırdır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.