Meşhur Çubuk Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meşhur Çubuk Turşusuçubuk turşusu nasıl yapılır - çubuk turşusu tarifi ![]() ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik ) Malzemeler: * 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli * Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su * Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu blogcu com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir )* 2 çorba kaşığı toz şeker * 10-15 diş sarımsak * 2 su bardağı sirke * Defne yaprağı yada dereotu Yapılışı; 1 Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v b kirleri yıkayın![]() 2 Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin![]() 3 Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur![]() 4 Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur![]() 5 Bidonun ağzını sıkıca kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin![]() 6 Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin![]() 7 Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin![]() 8 Afiyet olsun
|
|
|
|