![]() |
Meşhur Çubuk Turşusu
çubuk turşusu nasıl yapılır - çubuk turşusu tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik ) Malzemeler: * 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli * Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su * Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu.blogcu.com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir.) * 2 çorba kaşığı toz şeker * 10-15 diş sarımsak * 2 su bardağı sirke * Defne yaprağı yada dereotu Yapılışı; 1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. 2. Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin. 3. Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur. 4. Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur. 5. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. 6. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. 7. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin. 8. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.