ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Meşhur Çubuk Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192523)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:37 AM

Meşhur Çubuk Turşusu
 
çubuk turşusu nasıl yapılır - çubuk turşusu tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik )
Malzemeler:


* 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli

* Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su

* Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu.blogcu.com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir.)

* 2 çorba kaşığı toz şeker

* 10-15 diş sarımsak

* 2 su bardağı sirke

* Defne yaprağı yada dereotu

Yapılışı;


1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.

2. Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin.

3. Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur.

4. Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur.

5. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.

6. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.

7. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.

8. Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.