Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, turşu

Karışık Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Turşu



Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri



2 kg yeşil biber

500 gr küçük salatalık

1 kg yeşil domates

1 adet lahana

3 baş sarmısak

2 adet havuç

1 avuç nohut

1 adet ayva

1 paket limon tuzu

1 demet kereviz yaprağı

Kaya tuzu


Öncelikle tüm sebzeleri iyice yıkayıp, birkaç yerinden çatalla delin Büyük bir cam kavanozun altına nohutları ve havucu koyun Üzerine dilim dilim kestiğimiz lahanaları ve diğer malzemeyi karışık olarak yerleştirin Aralarına dilimlediğimiz ayvayı ve sarımsakları koymayı unutmayın Kaya tuzunu su ile eritin (Tuzun yoğunluğunu yemeğin tuzunu ayarlar gibi ayarlayayın) Limon tuzunu da ilave ettikten sonra kavanoza boşaltın En üste biraz daha nohut serptikten sonra, serin bir yerde iki ay kadar bekletin (Hazırladığımız bu turşu kış içindir)
http://ml

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.