Konserve Şeftalili |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konserve ŞeftaliliKonserve Şeftalili Tarifi - Konserve Şeftalili Nasıl Yapılır - Konserve Şeftalili Malzemeleri Malzemeler: Hamuru için: 250 gr un100 gr toz şeker125 gr tereyağyarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı vanilya 1 adet yumurta Üzeri için: 3 adet orta boy şeftali yada 1 kavanoz şeftali konservesi 1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık Yapılışı: Unu geniş ve derin bir kaba eleyin, tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurtu üzerine ekleyin Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun![]() Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın Buzdolabında yaklaşık 15-20 dk dinlendirin Hamuru önceden yağladığıız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin (yoksa herzaman dediğim gibi borcam kullanabilirsiniz)![]() Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın Uzerine yağlı kağıt yerleştirin ve kağıtın üzerine 1 avuç nohut koyarak fırına verin 160 önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Tart tabanını fırından çıkarın üzerindeki kağıdı nohularla birlikte alın ve 4-5 dakika daha pişirin![]() Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1′er cm kalınlığında dilimleyin ve tabanın üzerine yerleştirin Ortasına gelmeyecek şekilde fındıkları serpin Fırında 6-7 dakika daha pişirin Ilık yada soğuk servis yapın![]() |
|
|
|