![]() |
Konserve Şeftalili
Konserve Şeftalili Tarifi - Konserve Şeftalili Nasıl Yapılır - Konserve Şeftalili Malzemeleri
Malzemeler: Hamuru için: 250 gr. un 100 gr. toz şeker 125 gr. tereyağ yarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı vanilya 1 adet yumurta Üzeri için: 3 adet orta boy şeftali yada 1 kavanoz şeftali konservesi 1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık Yapılışı: Unu geniş ve derin bir kaba eleyin, tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurtu üzerine ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Buzdolabında yaklaşık 15-20 dk. dinlendirin. Hamuru önceden yağladığıız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin (yoksa herzaman dediğim gibi borcam kullanabilirsiniz). Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın. Uzerine yağlı kağıt yerleştirin ve kağıtın üzerine 1 avuç nohut koyarak fırına verin. 160 önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Tart tabanını fırından çıkarın üzerindeki kağıdı nohularla birlikte alın ve 4-5 dakika daha pişirin. Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1′er cm. kalınlığında dilimleyin ve tabanın üzerine yerleştirin. Ortasına gelmeyecek şekilde fındıkları serpin. Fırında 6-7 dakika daha pişirin. Ilık yada soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.