Tursunun Büyüsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tursunun BüyüsüMalzemeler havuç lahana sivri biber domates salatalik patlican dolmalik biber %4 kaya tuzu üzüm sirkesi su miktari kendinizin istegine göre ayarlayiniz *arzu ederseniz içine 2-3 adet sap kekik koyarak degisik bir lezzet elde edebilirsiniz ![]() Tarifi patlicanlar ve dolmalik biber oyulur havuç , lahana , salatalik , sivri biber yikandiktan sonra ince ve minik parçalar halinde dogranir iç patlicanlarda minik parçalar halinde dograndiktan sonra bütün malzemeler harmanlanir oyulmus patlican ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçalari ile agizlari kapatilmak sureti ile kavanoza dizilir üzerine kaya tuzu , su ve sirke karitirilarak hazirlanmis tursu ayari dökülerek beklemeye alinir Eger tursunuzun parlakligini kaybetmesini istemiyorsaniz karanlik ve serin biryerde muhafaza altina almaniz gerekir eger azda olsa isik görüyorsa siyah bir poset içerisine yerlestirin
|
|
|
|