ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tursunun Büyüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192469)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Tursunun Büyüsü
 
Malzemeler

havuç

lahana

sivri biber

domates

salatalik

patlican

dolmalik biber

%4 kaya tuzu

üzüm sirkesi

su

miktari kendinizin istegine göre ayarlayiniz

*arzu ederseniz içine 2-3 adet sap kekik koyarak degisik

bir lezzet elde edebilirsiniz.
Tarifi

patlicanlar ve dolmalik biber oyulur. havuç , lahana , salatalik , sivri biber yikandiktan sonra ince ve minik parçalar halinde dogranir.iç patlicanlarda minik parçalar halinde dograndiktan sonra bütün malzemeler harmanlanir.oyulmus patlican ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçalari ile agizlari kapatilmak sureti ile kavanoza dizilir.üzerine kaya tuzu , su ve sirke karitirilarak hazirlanmis tursu ayari dökülerek beklemeye alinir. Eger tursunuzun parlakligini kaybetmesini istemiyorsaniz karanlik ve serin biryerde muhafaza altina almaniz gerekir. eger azda olsa isik görüyorsa siyah bir poset içerisine yerlestirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.