06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Bamya Konservesi
Kolay Bamya Konservesi Tarifi - Kolay Bamya Konservesi Yapılışı - Kolay Bamya Konservesi Nasıl Yapılır - Kolay Bamya Konservesi Malzemeleri
Bu bamyalar kırmızı renkleriyle çok sevimli görünüyorlardıMalumunuz bamya yumuşak tabiatlı bir sebzedirSindirim sistemine,özellikle mideye çok iyi gelir…
Malzemeler
1 kgbamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
- Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin
- Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
- Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
- Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
- Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin
- Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın
- Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edinSararınca pişirmeyi bırakınAyrıca limon sıkmanız gerek yokDomatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor
- Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın
- Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin
- Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın
- Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirinKavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin
- Güneş görmeyen bir yerde saklayın
Bamya nasıl dondurulur?
Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz
|
|
|