Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:53 AM |
Kolay Bamya Konservesi
Kolay Bamya Konservesi Tarifi - Kolay Bamya Konservesi Yapılışı - Kolay Bamya Konservesi Nasıl Yapılır - Kolay Bamya Konservesi Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Bu bamyalar kırmızı renkleriyle çok sevimli görünüyorlardı.Malumunuz bamya yumuşak tabiatlı bir sebzedir.Sindirim sistemine,özellikle mideye çok iyi gelir…
Malzemeler
1 kg.bamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
- Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin.
- Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
- Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
- Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
- Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
- Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
- Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin.Sararınca pişirmeyi bırakın.Ayrıca limon sıkmanız gerek yok.Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor.
- Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın.
- Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin.
- Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın.
- Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirin.Kavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin.
- Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Bamya nasıl dondurulur?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz.
|