![]() |
Karışık Turşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık TurşuKarışık Turşu yapımı - Karışık Turşu malzemeleri - Karışık Turşu yapılışı ![]() Malzemeler -Yarım kg ![]() -Yarım lahana -Yarım kg ![]() -Turşuluk tuz -4-5 defne yaprağı, -7-8 diş sarımsak -Sirke, su Yapılışı: 1 -Lahana iri iri doğranır ![]() ![]() ![]() 2 -Sebzeler karışık olarak turşu kavanozuna aralarına soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve defne yaprakları konarak yerleştirilir ![]() 3 -Bir litre suya 50 gram tuz gelecek şekilde turşunun suyu hazırlanır ve yarısı kadar sirkeyle karıştırılır ![]() 4 -Hazırlanan turşu suyu kavonoza doldurulur ![]() ![]() 5 -Turşu, açılıp kullanılmaya başlandığında ise buzdolabında saklanır ![]() |
![]() |
![]() |
|