![]() |
Karışık Turşu
Karışık Turşu yapımı - Karışık Turşu malzemeleri - Karışık Turşu yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler -Yarım kg. havuç, -Yarım lahana -Yarım kg. sivri biber, -Turşuluk tuz -4-5 defne yaprağı, -7-8 diş sarımsak -Sirke, su Yapılışı: 1 -Lahana iri iri doğranır. Havuçlar yıkanıp doğranır. Sivri biberler yıkayıp uçlarından biraz kesilir. 2 -Sebzeler karışık olarak turşu kavanozuna aralarına soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve defne yaprakları konarak yerleştirilir. 3 -Bir litre suya 50 gram tuz gelecek şekilde turşunun suyu hazırlanır ve yarısı kadar sirkeyle karıştırılır. 4 -Hazırlanan turşu suyu kavonoza doldurulur. Turşunun kapağı içinde hava kalmayacak ve hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. 5 -Turşu, açılıp kullanılmaya başlandığında ise buzdolabında saklanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.