ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karışık Turşu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192416)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:55 AM

Karışık Turşu
 
Karışık Turşu yapımı - Karışık Turşu malzemeleri - Karışık Turşu yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

-Yarım kg. havuç,

-Yarım lahana

-Yarım kg. sivri biber,

-Turşuluk tuz

-4-5 defne yaprağı,

-7-8 diş sarımsak

-Sirke, su

Yapılışı:

1 -Lahana iri iri doğranır. Havuçlar yıkanıp doğranır. Sivri biberler yıkayıp uçlarından biraz kesilir.

2 -Sebzeler karışık olarak turşu kavanozuna aralarına soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve defne yaprakları konarak yerleştirilir.

3 -Bir litre suya 50 gram tuz gelecek şekilde turşunun suyu hazırlanır ve yarısı kadar sirkeyle karıştırılır.

4 -Hazırlanan turşu suyu kavonoza doldurulur. Turşunun kapağı içinde hava kalmayacak ve hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır.

5 -Turşu, açılıp kullanılmaya başlandığında ise buzdolabında saklanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.