Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pazı, sapı, turşusu

Pazı Sapı Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Sapı Turşusu



Pazı Sapı Turşusu Tarifi - Pazı Sapı Turşusu Yapılışı - Pazı Sapı Turşusu Malzemeleri




Malzemeler


2 demet pazı

1 küçük boy kırmızı pancar

7-8 diş sarımsak

1/2 su bardağı sirke

1 dilim limon

Biraz tuz


Hazırlanışı


Pazıların saplarını yapraklarından ayırarak yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dk saplar erimeyecek şekilde haşlayınHaşladıktan sonra soğuk suda yıkayınYıkadıktan sonra orta büyüklükte doğrayınDaha sonra pancarı soyun,10 dk suda haşlayınYıkanmış pazıların yarısını kavanoza yerleştirinSarımsakları da yerleştirdiğiniz pazıların üstüne atınPancarı da isteğinize göre doğrayınDoğradıktan sonra bunuda kavanoza yerleştirinGeriye kalan pazıları da da koyunLimonunu,sirkesini ve tuzunu da ilave edinHaşladığınız pancarın suyunu soğuduktan sonra kavanoza ilave edin

NOT:Hazırladığım bu turşuyu birkaç gün sonra yemek için kurduğum kışlık turşunun suyunu ilave ettim


Hatice Tuzcu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.