ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pazı Sapı Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192405)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:57 AM

Pazı Sapı Turşusu
 
Pazı Sapı Turşusu Tarifi - Pazı Sapı Turşusu Yapılışı - Pazı Sapı Turşusu Malzemeleri




Malzemeler


2 demet pazı

1 küçük boy kırmızı pancar

7-8 diş sarımsak

1/2 su bardağı sirke

1 dilim limon

Biraz tuz


Hazırlanışı


Pazıların saplarını yapraklarından ayırarak yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dk. saplar erimeyecek şekilde haşlayın.Haşladıktan sonra soğuk suda yıkayın.Yıkadıktan sonra orta büyüklükte doğrayın.Daha sonra pancarı soyun,10 dk. suda haşlayın.Yıkanmış pazıların yarısını kavanoza yerleştirin.Sarımsakları da yerleştirdiğiniz pazıların üstüne atın.Pancarı da isteğinize göre doğrayın.Doğradıktan sonra bunuda kavanoza yerleştirin.Geriye kalan pazıları da da koyun.Limonunu,sirkesini ve tuzunu da ilave edin.Haşladığınız pancarın suyunu soğuduktan sonra kavanoza ilave edin.

NOT:Hazırladığım bu turşuyu birkaç gün sonra yemek için kurduğum kışlık turşunun suyunu ilave ettim.


Hatice Tuzcu


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.