![]() |
Kolay Pancar Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Pancar TurşusuKolay Pancar Turşusu Tarifi - Kolay Pancar Turşusu Yapımı - Pancar Turşusu Malzemeleri ![]() Malzemeler: * 2,5 kg küçük körpe pancar * 10 diş sarımsak * 1 su bardağı sirke * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanması: * Pancarların köklerini ve yapraklarını kesin ![]() ![]() * Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın ![]() * Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın ![]() * Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün ![]() ![]() * Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün ![]() ![]() * Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın ![]() * Oda sıcaklığında 2 gün bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|