ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Pancar Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192403)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:57 AM

Kolay Pancar Turşusu
 
Kolay Pancar Turşusu Tarifi - Kolay Pancar Turşusu Yapımı - Pancar Turşusu Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

* 2,5 kg küçük körpe pancar

* 10 diş sarımsak

* 1 su bardağı sirke

* 1 tatlı kaşığı toz şeker

* 1 çorba kaşığı tuz


Hazırlanması:

* Pancarların köklerini ve yapraklarını kesin. İsterseniz yapraklarını atmayın, turşunun içine konulduğunda çok lezzetli oluyor.

* Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.

* Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın.

* Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Temiz bir kavanoza yerleştirin.

* Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin.

* Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.

* Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.