![]() |
Kolay Pancar Turşusu
Kolay Pancar Turşusu Tarifi - Kolay Pancar Turşusu Yapımı - Pancar Turşusu Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: * 2,5 kg küçük körpe pancar * 10 diş sarımsak * 1 su bardağı sirke * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanması: * Pancarların köklerini ve yapraklarını kesin. İsterseniz yapraklarını atmayın, turşunun içine konulduğunda çok lezzetli oluyor. * Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın. * Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. * Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Temiz bir kavanoza yerleştirin. * Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. * Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. * Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.