Karışık Turşu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık TurşuKarışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri Malzemeler 1 kg yeşil domates 1 kg salatalık yarım kg turşuluk biber yarım kg minik dolmalık biber 1 kg acur 2 adet kelek 2 baş sarımsak 5 çorba kaşığı kaya tuzu 1,5 su bardağı sirke 2 adet limon Yapılışı: 1-Acurları,kelekleri ve salatalıkları bir-iki parçaya bölülünüzDomatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayınızBiberlerin uçlarına bıçak yardımıyla küçük birer çizik atınız 2-Sonra malzemeleri 5 lt'lik iki kavanoza paylaştırıp aralara sarımsakları atınızYine halkalar halinde dilimlediğiniz 2 adet limonu da aralara yerleştirinizKavanozu kaplayacak kadar iyi suda 3 çorba kaşığı kaya tuzunu eritip,içine 1,5 su bardağı iyi üzüm sirkesi koyup karıştırdıktan sonra yerleştirilen sebzelerin üzerine hazırladığınız suyu dökünüz 3-Kavanozun ağzına bir demet dereotu ve maydonoz yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir erde muhafaza ediniz20 günün sonunda turşunuz hazırAFİYET OLSUN |
|