ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karışık Turşu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192398)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Karışık Turşu
 
Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri
Malzemeler

1 kg yeşil domates

1 kg. salatalık

yarım kg. turşuluk biber

yarım kg. minik dolmalık biber

1 kg. acur

2 adet kelek

2 baş sarımsak

5 çorba kaşığı kaya tuzu

1,5 su bardağı sirke

2 adet limon


Yapılışı:

1-Acurları,kelekleri ve salatalıkları bir-iki parçaya bölülünüz.Domatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayınız.Biberlerin uçlarına bıçak yardımıyla küçük birer çizik atınız.


2-Sonra malzemeleri 5 lt'lik iki kavanoza paylaştırıp aralara sarımsakları atınız.Yine halkalar halinde dilimlediğiniz 2 adet limonu da aralara yerleştiriniz.Kavanozu kaplayacak kadar iyi suda 3 çorba kaşığı kaya tuzunu eritip,içine 1,5 su bardağı iyi üzüm sirkesi koyup karıştırdıktan sonra yerleştirilen sebzelerin üzerine hazırladığınız suyu dökünüz.


3-Kavanozun ağzına bir demet dereotu ve maydonoz yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir erde muhafaza ediniz.20 günün sonunda turşunuz hazır...AFİYET OLSUN....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.