![]() |
Konserve Kuşkonmaz Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konserve Kuşkonmaz ÇorbasıKonserve Kuşkonmaz Çorbası Tarifi - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri 2 litre et suyu 50 gr ![]() 1/2 Litre süt Küçük bir kutu Kuşkonmaz 1 Çorba kaşığı krem şanti 50 gr ![]() Tuz 5 Yumurta Unu tereyağı ile hafif ateş üzerinde 4-5 dakika kavurunuz, et suyu ilâve ediniz kaynatınız ![]() Bir kap içine kuşkonmazın uçlarını fındık büyüklüğünde doğrayınız ![]() Kalan diğer kısımlarını ezdikten sonra kaynamakta olan çorbaya ilâve ediniz ![]() 20-25 dakika kaynatınız ![]() İnce delikli süzgeçten ezerek diğer bir kaba geçiriniz, tekrar ateş üzerine koyunuz ![]() Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı, 1/2 litre sütle iyice çarpınız kaynayan çorbaya alıştırarak ilâve ediniz ![]() Bir taşım kaynatınız, ateşten alınız, bir çorba kaşığı krem şanti ve ayrılan kuşkonmazlarım doğranmış uç bölümlerini içine atınız ![]() NOT: Bu çorba taze kuşkonmazdan yakılması isteniyorsa limon kabukları soyulduktan sonra demet halinde kuştonmazlar iple bağlanarak iyice haşlanır (limonlu suyun içinde) ![]() |
![]() |
![]() |
|