![]() |
Konserve Kuşkonmaz Çorbası
Konserve Kuşkonmaz Çorbası Tarifi - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri
2 litre et suyu 50 gr. Un 1/2 Litre süt Küçük bir kutu Kuşkonmaz 1 Çorba kaşığı krem şanti 50 gr. tereyağ Tuz 5 Yumurta Unu tereyağı ile hafif ateş üzerinde 4-5 dakika kavurunuz, et suyu ilâve ediniz kaynatınız. Bir kap içine kuşkonmazın uçlarını fındık büyüklüğünde doğrayınız. Kalan diğer kısımlarını ezdikten sonra kaynamakta olan çorbaya ilâve ediniz. 20-25 dakika kaynatınız. İnce delikli süzgeçten ezerek diğer bir kaba geçiriniz, tekrar ateş üzerine koyunuz. Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı, 1/2 litre sütle iyice çarpınız kaynayan çorbaya alıştırarak ilâve ediniz. Bir taşım kaynatınız, ateşten alınız, bir çorba kaşığı krem şanti ve ayrılan kuşkonmazlarım doğranmış uç bölümlerini içine atınız. NOT: Bu çorba taze kuşkonmazdan yakılması isteniyorsa limon kabukları soyulduktan sonra demet halinde kuştonmazlar iple bağlanarak iyice haşlanır (limonlu suyun içinde). |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.