![]() |
Baharatlı Beşamelli Sos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Beşamelli Sosbeşamel sos nasıl yapılır - baharatlı beşamel sosun tarifiMalzemeler: 1/4 su bardağı sirke 2 çorba kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik 1 defne yaprağı 250 gr (2 su bardağı) beşamel sos 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Orta büyüklükte bir sos tavasına sirke, limon suyu, sarımsak, maydanoz ve defne yaprağını koyup 3 dakika, karışım yarısını çekinceye kadar, kaynatınız ve ateşten alıp soğumaya bırakınız ![]() Karışımı bir süzgeçten geçirerek küçük bir kâseye alınız; sarmısak ile baharatları ayırarak, süzülmüş karışımı tekrar tavaya dökünüz ![]() Beşamel sosu yavaş yava§ karıştırarak döküp tuz ve biberi ekleyerek tavayı orta ateşe koyunuz, 5 dakika kadar karıştırarak ısıtınız ![]() Sosu bir sosluğa boşaltıp hemen servis ediniz ![]() Not: Sırasında yeniden ısıtılıp kullanılan baharatlı sos, sıcak olarak balıkla, ızgara etle yada taze patates, karnıbahar gibi haşlanmış sebzelerle birlikte servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|