ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Beşamelli Sos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192192)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Baharatlı Beşamelli Sos
 
beşamel sos nasıl yapılır - baharatlı beşamel sosun tarifiMalzemeler:


1/4 su bardağı sirke

2 çorba kaşığı limon suyu

1 diş sarımsak (dövülmüş)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1 çay kaşığı kekik

1 defne yaprağı

250 gr (2 su bardağı) beşamel sos

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber


Orta büyüklükte bir sos tavasına sirke, limon suyu, sarımsak, maydanoz ve defne yaprağını koyup 3 dakika, karışım yarısını çekinceye kadar, kaynatınız ve ateşten alıp soğumaya bırakınız.

Karışımı bir süzgeçten geçirerek küçük bir kâseye alınız; sarmısak ile baharatları ayırarak, süzülmüş karışımı tekrar tavaya dökünüz.

Beşamel sosu yavaş yava§ karıştırarak döküp tuz ve biberi ekleyerek tavayı orta ateşe koyunuz, 5 dakika kadar karıştırarak ısıtınız.

Sosu bir sosluğa boşaltıp hemen servis ediniz.


Not: Sırasında yeniden ısıtılıp kullanılan baharatlı sos, sıcak olarak balıkla, ızgara etle yada taze patates, karnıbahar gibi haşlanmış sebzelerle birlikte servis edilebilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.