![]() |
Baharatlı Beşamelli Sos
beşamel sos nasıl yapılır - baharatlı beşamel sosun tarifiMalzemeler:
1/4 su bardağı sirke 2 çorba kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik 1 defne yaprağı 250 gr (2 su bardağı) beşamel sos 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Orta büyüklükte bir sos tavasına sirke, limon suyu, sarımsak, maydanoz ve defne yaprağını koyup 3 dakika, karışım yarısını çekinceye kadar, kaynatınız ve ateşten alıp soğumaya bırakınız. Karışımı bir süzgeçten geçirerek küçük bir kâseye alınız; sarmısak ile baharatları ayırarak, süzülmüş karışımı tekrar tavaya dökünüz. Beşamel sosu yavaş yava§ karıştırarak döküp tuz ve biberi ekleyerek tavayı orta ateşe koyunuz, 5 dakika kadar karıştırarak ısıtınız. Sosu bir sosluğa boşaltıp hemen servis ediniz. Not: Sırasında yeniden ısıtılıp kullanılan baharatlı sos, sıcak olarak balıkla, ızgara etle yada taze patates, karnıbahar gibi haşlanmış sebzelerle birlikte servis edilebilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.