Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muslin, sos

Muslin Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muslin Sos



Malzemeler


4 yumurta sarısı

1 limon

5 çorba kaşığı tereyağı

2 çay bardağı su

Tuz, karabiber
Hazırlanışı


Tereyağını eritin ve köpüğüyle, dibe çöken tortusunu alın Yumurta sarılarını çırpma kabına koyun ve yarım fincan su ilave ederek karıştırarak benmari usulü (su dolu bir tencere içine yumurtanın bulunduğu kabı koyarak)pişirin Yumurta sarıları, köpürerek (kabarmış haliyle) krem şekline geldiği zaman ateşten alın Erimiş ve ılık tereyağını az az yedirerek karıştırın İçine yarım limonun suyunu sıkıp tuz ve karabiber ekleyin Servise kadar ılık bir yerde muhafaza edin Bu sos, genelde poşe usulü pişen balıkların ve yumurtaların yanında, sıcak yenilen kuşkonmazla servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.