Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, harissa, közlenmiş

Közlenmiş Biberli Harissa

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Közlenmiş Biberli Harissa




içindekiler

  • 2 adet kurutulmuş acı sivri biber
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • Yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 2 diş iri sarmısak
  • Deniz tuzu
  • 60 ml (4 yemek kaşığı) zeytinyağı

hazırlanışı

  • Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün Yumuşayana kadar, bir gece bekletin Ertesi gün süzdürün Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın
  • Taze kırmızı biberleri közleyin Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın
  • Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün
  • Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin
  • Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin Kavanozun kapağını kapatın Serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.