| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:22 AM |
Közlenmiş Biberli Harissa
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 2 adet kurutulmuş acı sivri biber
- 2 adet taze kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- Yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 2 diş iri sarmısak
- Deniz tuzu
- 60 ml (4 yemek kaşığı) zeytinyağı
hazırlanışı
- Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün. Yumuşayana kadar, bir gece bekletin. Ertesi gün süzdürün. Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın.
- Taze kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.
- Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun. Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün.
- Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin.
- Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun. Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde saklayın.
|