ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Közlenmiş Biberli Harissa (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192158)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Közlenmiş Biberli Harissa
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler

  • 2 adet kurutulmuş acı sivri biber
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • Yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 2 diş iri sarmısak
  • Deniz tuzu
  • 60 ml (4 yemek kaşığı) zeytinyağı

hazırlanışı

  • Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün. Yumuşayana kadar, bir gece bekletin. Ertesi gün süzdürün. Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın.
  • Taze kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.
  • Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun. Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün.
  • Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin.
  • Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun. Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde saklayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.