Marinad (Terbiye) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marinad (Terbiye)Gereçler: Bir kg et için: No: 1 3/ 4 bardak bitkisel sıvı yağ 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu 1/ 2 limon suyu Bir kg et için: No: 2 1/ 2 su bardağı bitkisel sıvı yağ 1/ 2 su bardağı soğuk süt 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu Yapılışı: Örnekler: Koyun, böbrek yatağı, pirzola : Marinada yatırılmaz Et kemikli olarak bekletilir Izgara yapılmadan önce biraz yağlanır, tuz, biber ve kekik serpilir![]() Kuzu budu külbastı: Bitkisel yağ veya sütlü yağda 1-2 gün bekletilir ![]() Şiş: Önce sıvıyağ ve süt içinde etler iyice ovulur ve 2 gün bekletilir Sonra soğan suyu ve tuz, karabiber karışımında bırakılır Bonfile: İyi bonfile marinada yatırılmaz Antrekot Pirzola: Kemikli bekletilir Sonra temizlenip hazırlanır Gerekirse marinada yatırılır![]() Tavuk ızgara: Limon suyu ve sıvıyağda 2-3 saat bekletilir Izgara yapıldıktan sonra tuz, karabiber serpilir![]() Tavuk Şiş: Soğan suyu, limon suyu ve yağda 2-3 saat bekletilip ızgara yapılır Şnitsel: 1/ 2 cm inceliğinde dövülmüş olarak sıvıyağda birkaç gün bekletilir Kızartmadan 2-3 saat önce limon suyu, soğan suyu, tuz ve biber sürülür, sonra kızartılır alıntı |
|
|
|