![]() |
Marinad (Terbiye)
Gereçler:
Bir kg et için: No: 1 3/ 4 bardak bitkisel sıvı yağ 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu 1/ 2 limon suyu Bir kg et için: No: 2 1/ 2 su bardağı bitkisel sıvı yağ 1/ 2 su bardağı soğuk süt 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu Yapılışı: Örnekler: Koyun, böbrek yatağı, pirzola : Marinada yatırılmaz. Et kemikli olarak bekletilir. Izgara yapılmadan önce biraz yağlanır, tuz, biber ve kekik serpilir. Kuzu budu külbastı: Bitkisel yağ veya sütlü yağda 1-2 gün bekletilir. Şiş: Önce sıvıyağ ve süt içinde etler iyice ovulur ve 2 gün bekletilir. Sonra soğan suyu ve tuz, karabiber karışımında bırakılır.Bonfile: İyi bonfile marinada yatırılmaz. Antrekot Pirzola: Kemikli bekletilir. Sonra temizlenip hazırlanır. Gerekirse marinada yatırılır. Tavuk ızgara: Limon suyu ve sıvıyağda 2-3 saat bekletilir. Izgara yapıldıktan sonra tuz, karabiber serpilir. Tavuk Şiş: Soğan suyu, limon suyu ve yağda 2-3 saat bekletilip ızgara yapılır. Şnitsel: 1/ 2 cm inceliğinde dövülmüş olarak sıvıyağda birkaç gün bekletilir. Kızartmadan 2-3 saat önce limon suyu, soğan suyu, tuz ve biber sürülür, sonra kızartılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.