ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Marinad (Terbiye) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192135)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Marinad (Terbiye)
 
Gereçler:


Bir kg et için: No: 1


3/ 4 bardak bitkisel sıvı yağ

1/ 2 kahve fincanı soğan suyu


1/ 2 limon suyu Bir kg et için: No: 2


1/ 2 su bardağı bitkisel sıvı yağ

1/ 2 su bardağı soğuk süt

1/ 2 kahve fincanı soğan suyu


Yapılışı:


Örnekler:


Koyun, böbrek yatağı, pirzola : Marinada yatırılmaz. Et kemikli olarak bekletilir. Izgara yapılmadan önce biraz yağlanır, tuz, biber ve kekik serpilir.


Kuzu budu külbastı: Bitkisel yağ veya sütlü yağda 1-2 gün bekletilir.


Şiş: Önce sıvıyağ ve süt içinde etler iyice ovulur ve 2 gün bekletilir. Sonra soğan suyu ve tuz, karabiber karışımında bırakılır.Bonfile: İyi bonfile marinada yatırılmaz.


Antrekot Pirzola: Kemikli bekletilir. Sonra temizlenip hazırlanır. Gerekirse marinada yatırılır.


Tavuk ızgara: Limon suyu ve sıvıyağda 2-3 saat bekletilir. Izgara yapıldıktan sonra tuz, karabiber serpilir.


Tavuk Şiş: Soğan suyu, limon suyu ve yağda 2-3 saat bekletilip ızgara yapılır.

Şnitsel: 1/ 2 cm inceliğinde dövülmüş olarak sıvıyağda birkaç gün bekletilir. Kızartmadan 2-3 saat önce limon suyu, soğan suyu, tuz ve biber sürülür, sonra kızartılır.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.