Çorba İçin Sütlü Terbiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorba İçin Sütlü TerbiyeÇorba İçin Sütlü Terbiye Tarifi - Çorba İçin Sütlü Terbiye Nasıl Yapılır - Çorba İçin Sütlü Terbiye Malzemeleri Çorba İçin Sütlü Terbiye Yumurta sarısı ve sütle hazırlanır ![]() Ezme ve taneli çorbalarda kullanılır ![]() 6 kişilik bir çorba için 2 veya 3 yumurta ve 1 su bardağı süt kafidir ![]() Hazarlanması: Yumurta sarısı porselen bir kaseye kırılır Kaşıkla karıştırılarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı mümkünse önceden kaynatılmış soğutulmuş, süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır Karıştırılarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır Çok kaynatılırsa bu karışımın al-bümminli olduğundan sıcağın tesiriyle albümin pıhtılaşır, çorbanın görünüşü ve lezzeti bozulur Buna halk arasında 'kesilme' denir![]() |
|
|
|