ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Çorba İçin Sütlü Terbiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192052)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Çorba İçin Sütlü Terbiye
 
Çorba İçin Sütlü Terbiye Tarifi - Çorba İçin Sütlü Terbiye Nasıl Yapılır - Çorba İçin Sütlü Terbiye Malzemeleri
Çorba İçin Sütlü Terbiye


Yumurta sarısı ve sütle hazırlanır.

Ezme ve taneli çorbalarda kullanılır.

6 kişilik bir çorba için 2 veya 3 yumurta ve 1 su bardağı süt kafidir.


Hazarlanması:

Yumurta sarısı porselen bir kaseye kırılır. Kaşıkla karıştırılarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı mümkünse önceden kaynatılmış soğutulmuş, süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır. Karıştırılarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır. Çok kaynatılırsa bu karışımın al-bümminli olduğundan sıcağın tesiriyle albümin pıhtılaşır, çorbanın görünüşü ve lezzeti bozulur. Buna halk arasında 'kesilme' denir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.