![]() |
Çorba İçin Sütlü Terbiye
Çorba İçin Sütlü Terbiye Tarifi - Çorba İçin Sütlü Terbiye Nasıl Yapılır - Çorba İçin Sütlü Terbiye Malzemeleri
Çorba İçin Sütlü Terbiye Yumurta sarısı ve sütle hazırlanır. Ezme ve taneli çorbalarda kullanılır. 6 kişilik bir çorba için 2 veya 3 yumurta ve 1 su bardağı süt kafidir. Hazarlanması: Yumurta sarısı porselen bir kaseye kırılır. Kaşıkla karıştırılarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı mümkünse önceden kaynatılmış soğutulmuş, süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır. Karıştırılarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır. Çok kaynatılırsa bu karışımın al-bümminli olduğundan sıcağın tesiriyle albümin pıhtılaşır, çorbanın görünüşü ve lezzeti bozulur. Buna halk arasında 'kesilme' denir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.