Demirlek Sos |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Demirlek SosŞEF'İN TARİFİ 1 adet Kereviz yaprağı 1 adet orta boy havuç 1 adet ortaboy soğan kabuğu ile 2 diş sarımsak kabuklu 1 orta boy patates 1 orta boy patlıcan 1 orta boy kabak 2 yemek kaşığı domatez salçası 1 lt su 1 çorba kaşığı tuz 1/5 çorba kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Tüm malzemeyi 1 kesme şeker boyunda doğrayınTüm sebzeler kabuğuyla olması gerekiyorBir tencerede hepsini yanıncaya kadar kavurunsebzelerin yanmsı gerekiyorDaha sonra 1 lt suyu içine boca edin ve kaynatınBu sos siyah olacaktırKaynadıktan sonra iki kere süzerek kavonoza koyun Tüm et yemeklerinizin üzerine gezdirerek dökünÇok lezzetli bir sos olacaktır AFİYET OLSUN |
|