Demirlek Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Demirlek SosŞEF'İN TARİFİ 1 adet Kereviz yaprağı 1 adet orta boy havuç 1 adet ortaboy soğan kabuğu ile 2 diş sarımsak kabuklu 1 orta boy patates 1 orta boy patlıcan 1 orta boy kabak 2 yemek kaşığı domatez salçası 1 lt su 1 çorba kaşığı tuz 1/5 çorba kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Tüm malzemeyi 1 kesme şeker boyunda doğrayın Tüm sebzeler kabuğuyla olması gerekiyor Bir tencerede hepsini yanıncaya kadar kavurun sebzelerin yanmsı gerekiyor Daha sonra 1 lt suyu içine boca edin ve kaynatın Bu sos siyah olacaktır Kaynadıktan sonra iki kere süzerek kavonoza koyun Tüm et yemeklerinizin üzerine gezdirerek dökün Çok lezzetli bir sos olacaktır![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|