![]() |
Demirlek Sos
ŞEF'İN TARİFİ
1 adet Kereviz yaprağı 1 adet orta boy havuç 1 adet ortaboy soğan kabuğu ile 2 diş sarımsak kabuklu 1 orta boy patates 1 orta boy patlıcan 1 orta boy kabak 2 yemek kaşığı domatez salçası 1 lt su 1 çorba kaşığı tuz 1/5 çorba kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Tüm malzemeyi 1 kesme şeker boyunda doğrayın.Tüm sebzeler kabuğuyla olması gerekiyor.Bir tencerede hepsini yanıncaya kadar kavurun.sebzelerin yanmsı gerekiyor.Daha sonra 1 lt suyu içine boca edin ve kaynatın.Bu sos siyah olacaktır.Kaynadıktan sonra iki kere süzerek kavonoza koyun. Tüm et yemeklerinizin üzerine gezdirerek dökün.Çok lezzetli bir sos olacaktır. AFİYET OLSUN |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.