Karidesli Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli SosMalzemeler 150 g İç karides 1 Orta soğan 1 Diş sarımsak Yarım Demet maydanoz Çeyrek Demet dereotu 1 Su bardağı Su 1 Kahve fincanı Domates salçası 2 Çorba kaşığı Zeytinyağı 1 Kahve kaşığı Limon suyu 1 Kahve kaşığı Karabiber Hazırlanışı: Bir kuşhanede bir bardak su kaynatılır, içine karidesler, tuz, karabiber, limon suyu ve kıyılmış dereotu ağzı kapalı olarak hafif ateşte beş dakika pişirilir Diğer taraftan yan yan kesilmiş soğan, ince kıyılmış sarımsak başka bir kuşhanede zeytinyağı ile kavrulur Sonra buna bir fincan suda eritilmiş domates salçası ilâve edilip altı yedi dakika pişmeye bırakılır Sonra buna diğer kuşhanedeki malzeme ilâve edilip karıştırıldıktan sonra hafifçe ısıtılıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servise sunulur |
|
|
|