Sos Amandine |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sos AmandineMALZEMELER 4 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı un 100 gram ceviz içi 1 adet limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi) 2 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı zencefil HAZIRLANIŞI Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün ![]() Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin![]() Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır![]() Sıcak olarak servisi tavsiye olunur
|
|
|
|