ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sos Amandine (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191907)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:03 PM

Sos Amandine
 
MALZEMELER

4 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı un

100 gram ceviz içi

1 adet limonun suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı zencefil


HAZIRLANIŞI

Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün.

Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun. İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin.

Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur. Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz. En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır.

Sıcak olarak servisi tavsiye olunur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.