Şapkat |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞapkatMALZEMELER: Yarım kg Ispanak Yarım kg Mısır Unu 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 1 Çay Kaşığı Şeker 2 Çay Kaşığı Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI: Dikdörtgen veya kare biçimindeki bir tepsiyi yağlayınYağladığınız tepsiye 2 avuç mısır ununu serpinIspanağı yıkadıktan sonra saplarını kesin ve ince ince kıyın1 çay kaşığı tuz,şeker ve küçük küçük doğradığınız soğanları karıştırıp elinizle sıkdıktan sonra ıspanakla birlikte tepsiye yayınKalan mısır unu,tuz ve sıvı yağı bir tencereye koyunIlık suyu da ekleyerek ocakta bulamaç haline getirinKoyu kıvama gelince ocaktan alıp ıspanakların üzerine dökünDaha önceden orta hararette ısıttığınız fırında yarım saat pişrin AFİYET OLSUN |
|