![]() |
Şapkat
MALZEMELER:
Yarım kg. Ispanak Yarım kg. Mısır Unu 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 1 Çay Kaşığı Şeker 2 Çay Kaşığı Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI: Dikdörtgen veya kare biçimindeki bir tepsiyi yağlayın.Yağladığınız tepsiye 2 avuç mısır ununu serpin.Ispanağı yıkadıktan sonra saplarını kesin ve ince ince kıyın.1 çay kaşığı tuz,şeker ve küçük küçük doğradığınız soğanları karıştırıp elinizle sıkdıktan sonra ıspanakla birlikte tepsiye yayın.Kalan mısır unu,tuz ve sıvı yağı bir tencereye koyun.Ilık suyu da ekleyerek ocakta bulamaç haline getirin.Koyu kıvama gelince ocaktan alıp ıspanakların üzerine dökün.Daha önceden orta hararette ısıttığınız fırında yarım saat pişrin. AFİYET OLSUN |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.