06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü
Bamyalı Kuru Tarifi - Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü Nasıl Yapılır - Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü Malzemeleri
Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü
Malzemeler
2 su bardağı kuru börülce
250 gram taze bamya
1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
5 adet orta boy domates
Yeteri kadar tuz
Çeyrek kahve fincanı limon suyu
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol suda, 15-20 dakika daha haşlayıp, esmerleştikten sonra suyunu süzün Bamyaları sirkeli suda 1 saat kadar bekletip, suyunu süzün Tekrar sirkeli suyu hazırlayın Bamyaların tepelerini alıp, tekrar sirkeli suya koyup 1 saat daha bekletin Soğanları temizleyip rendeleyin 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağını bir tencereye koyun, hafif ısınınca soğanları koyup hafif pembeleştirin Ardından 4 adet rendelenmiş domatesi ilave edip, soğanla beraber börülceleri de soteleyin Domatesler suyunu salıp, börülceler iyice yumuşayınca, 2 su bardağı su, yeteri kadar tuz ve limon suyunu koyup kaynatın Ardından bamyaları ilave edip, bir kere karıştırın Bamyaların pişmesine yakın 1 adet domatesi yuvarlak halkalar halinde doğrayın Domatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın Ilık olarak servis yapın
|
|
|