ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191795)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:41 AM

Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü
 
Bamyalı Kuru Tarifi - Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü Nasıl Yapılır - Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü Malzemeleri




Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü


Malzemeler


2 su bardağı kuru börülce

250 gram taze bamya

1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı

2 adet orta boy soğan

5 adet orta boy domates

Yeteri kadar tuz

Çeyrek kahve fincanı limon suyu

2 su bardağı su


Hazırlanışı


Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün. Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol suda, 15-20 dakika daha haşlayıp, esmerleştikten sonra suyunu süzün. Bamyaları sirkeli suda 1 saat kadar bekletip, suyunu süzün. Tekrar sirkeli suyu hazırlayın. Bamyaların tepelerini alıp, tekrar sirkeli suya koyup 1 saat daha bekletin. Soğanları temizleyip rendeleyin. 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağını bir tencereye koyun, hafif ısınınca soğanları koyup hafif pembeleştirin. Ardından 4 adet rendelenmiş domatesi ilave edip, soğanla beraber börülceleri de soteleyin. Domatesler suyunu salıp, börülceler iyice yumuşayınca, 2 su bardağı su, yeteri kadar tuz ve limon suyunu koyup kaynatın. Ardından bamyaları ilave edip, bir kere karıştırın. Bamyaların pişmesine yakın 1 adet domatesi yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Domatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Ilık olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.