Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabaklı, tart

Kabaklı Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Tart



kabaklı tart nasıl yapılır - kabak - kabaklı tarifler

Malzemeler-


1 1/2 adet hazır yufka

2 adet yumurta

1 çay bardağı zeytinyağ

2 adet rendelenmiş kabak

150 gr rendelenmiş izmir tulumu

Kıyılmış dereotu

Tuz

Süslemek için -


2 adet kabak

1 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz

Yapılışı-


Orta boy yuvarlak pyrex yağlanır ve kullanılan kap büyüklüğünde yufkadan 2 yuvarlak kesilir,kalan yufka ufak ufak parçalara bölünür

Yufkaların arası hafif yağlanarak üst üste konur

Ayrı bir kasede yumurtalar çırpılır içine rendelenip suyu sıkılmış kabak-kalan zeytinyağı-parçalara bölünmüş yufka-dereotu-tuz ve rende peynir eklenerek karıştırılır

Karışım yufkaların üzerine dökülür,spatula ile üzeri düzeltildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir


Dekor için,sebze soyacağı ile dilimlenmiş kabaklar,zeytinyağı ile tavada 2-3 dakika çevrilir ve tuzlanır

Arzu edilirse çiğ olarak kabaklı tart eşliğinde sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.