![]() |
Kabaklı Tart
kabaklı tart nasıl yapılır - kabak - kabaklı tarifler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler- 1 1/2 adet hazır yufka 2 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağ 2 adet rendelenmiş kabak 150 gr rendelenmiş izmir tulumu Kıyılmış dereotu Tuz Süslemek için - 2 adet kabak 1 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz Yapılışı- Orta boy yuvarlak pyrex yağlanır ve kullanılan kap büyüklüğünde yufkadan 2 yuvarlak kesilir,kalan yufka ufak ufak parçalara bölünür. Yufkaların arası hafif yağlanarak üst üste konur. Ayrı bir kasede yumurtalar çırpılır içine rendelenip suyu sıkılmış kabak-kalan zeytinyağı-parçalara bölünmüş yufka-dereotu-tuz ve rende peynir eklenerek karıştırılır. Karışım yufkaların üzerine dökülür,spatula ile üzeri düzeltildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Dekor için,sebze soyacağı ile dilimlenmiş kabaklar,zeytinyağı ile tavada 2-3 dakika çevrilir ve tuzlanır. Arzu edilirse çiğ olarak kabaklı tart eşliğinde sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.