Taze Fasulye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze FasulyeTaze Fasulye Tarifi - Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Taze Fasulye Malzemeleri Malzemeler 1 kg taze fasülye 2 soğan 2 domates 1 küp şeker 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça tuz-karabiber Hazırlanışı 1 Tencereye aldığımız sıvıyağın üzerine kırdığımız ya da dildiğimiz (Konya'da genelde böylesi tercih ediliyor) fasülyeleri ve küp küp doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz![]() 2 Fasülyelerin rengi değişmeye başlayınca küp küp doğradığımız domatesleri, salçayı, tuzunu ve şekerini ekliyoruz![]() 3 Domatesle beraber de 4-5 dakika kavrulduktan sonra fasülyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişiriyoruz![]() |
|
|
|