Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
araka, bezelye, etli

Etli Araka Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Araka Bezelye



etli bezelye - etli araka bezelyesi - bezelye nasıl pişirilir



Malzemeler


1,5 kg araka bezelye

250 gr koyun kuşbaşı et

2 çorba kaşığı margarin

1 orta boy havuç

1 orta boy ince doğranmış soğan

2 domates

tuz

3,5 su bardağı su

1 bağ dereotu

biraz karbonat


Yapılışı


Bezelyeleri içinde yarım kahve kaşığı karbonat olan suda 3-4 dakika haşlayarak süzün Havucu temizleyip ince ince doğrayın


Yağı bir tencede kızdırın, eti ilave ederek pembeleştirin, sonra soğanı 2 dakika çevirin, havucu, bezelyeyi, suyunu ve tuzunu katarak 1 saat 15 dakika pişirin, en son dereotunu ilave ederek ocaktan alın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.