![]() |
Etli Araka Bezelye
etli bezelye - etli araka bezelyesi - bezelye nasıl pişirilir
Malzemeler 1,5 kg. araka bezelye 250 gr. koyun kuşbaşı et 2 çorba kaşığı margarin 1 orta boy havuç 1 orta boy ince doğranmış soğan 2 domates tuz 3,5 su bardağı su 1 bağ dereotu biraz karbonat Yapılışı Bezelyeleri içinde yarım kahve kaşığı karbonat olan suda 3-4 dakika haşlayarak süzün. Havucu temizleyip ince ince doğrayın. Yağı bir tencede kızdırın, eti ilave ederek pembeleştirin, sonra soğanı 2 dakika çevirin, havucu, bezelyeyi, suyunu ve tuzunu katarak 1 saat 15 dakika pişirin, en son dereotunu ilave ederek ocaktan alın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.