![]() |
Etli Bamya Bastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Bamya Bastıbamya yemeği - bamya nasıl pişirilir - etli bastı - bamya bastı nasıl yapılır - bamya bastı tarifi Malzemeler 750 gr ![]() 2 çorba kaşığı tepeleme yağ 300 gr ![]() 1 Su bardağı su 2 orta boy soğan 2 adet domates yarım tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı etsuyu yarım limon suyu sirke Tarifi Bamyaların başlarını ayılklayın, bir tencerede 2 kahve fincanı sirke ve 1 çorba kaşığı tuzla 2 dakika kaynatın ![]() Sonra süzdürüp soğutun ![]() ![]() ![]() Bamyaları, başları tencerenin kenarına gelecek şekilde etlerin üzerine dizin, ortadan dörde bölünmüş soğan ve domatesi ve tuz, etsuyu ve limon suyunu da katıp üzerine küçük bir tabak kapatın, tencerenini kapağını da üzerine kapatarak 45 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|