Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, bastı, etli

Etli Bamya Bastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bamya Bastı



bamya yemeği - bamya nasıl pişirilir - etli bastı - bamya bastı nasıl yapılır - bamya bastı tarifi


Malzemeler


750 gr bamya

2 çorba kaşığı tepeleme yağ

300 gr kuzu kuşbaşı

1 Su bardağı su

2 orta boy soğan

2 adet domates

yarım tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı etsuyu

yarım limon suyu

sirke


Tarifi


Bamyaların başlarını ayılklayın, bir tencerede 2 kahve fincanı sirke ve 1 çorba kaşığı tuzla 2 dakika kaynatın


Sonra süzdürüp soğutun Yağı bir tencerede kızdırın, etleri ilave ederek pembeleştirin 1 bardak suyu katın, ağır ateşte suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin


Bamyaları, başları tencerenin kenarına gelecek şekilde etlerin üzerine dizin, ortadan dörde bölünmüş soğan ve domatesi ve tuz, etsuyu ve limon suyunu da katıp üzerine küçük bir tabak kapatın, tencerenini kapağını da üzerine kapatarak 45 dakika pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.