![]() |
Kabak Çitmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Çitmesikabak çitmesi nasıl yapılır - akdeniz yemekleri - çitme kabak - yoğurtlu kabak MALZEMELER 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kg kabak 1 çay bardağı su pul biber (İsteğe göre) tuz (İsteğe göre) yoğurt dövülmüş sarmısak HAZIRLANIŞI Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() Salça ilave edilir ![]() ![]() Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir ![]() ![]() Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|